Postal de paraules… Capadòcia

Flying over Cappadocia (Turkey)

A l’alba, el sol s’eleva a poc a poc per l’horitzó d’un mar de roca que els primers rajos del sol il·luminen de tons rogencs i ataronjats. Sobrevolant l’escorça de les valls de la Capadòcia en globus, ens desplacem pel cel a poca velocitat, flotant en un estat d’ingravidesa, com si estiguéssim preparant l’aterratge a un planeta desèrtic. Però, en veure les portes, les finestres i les galeries excavades a les roques de colors terrossos, ens adonem que aquest territori ja ha estat habitat. Son els vestigis d’una època en què els homes s’adaptaven al relleu i vivien com formigues, amagats de les civilitzacions invasores, com en aquelles pel·lícules de ciència ficció en què el futur ha arribat tan lluny, que s’ha tornat a convertir en passat.

Meravellats contemplem els blocs de pedra que s’alcen davant nostre, xemeneies de fades, separades i distribuïdes en renglera, com un exèrcit  de gegants que un encanteri hagués petrificat. Les veiem de tan a prop que sembla que les tinguem a tocar de la punta dels dits. El pilot, un nord-americà expert, ha preferit volar baix perquè puguem apreciar amb més claredat els relleus d’aquestes valls esculpides per milers d’anys d’erosió al cor de Turquia. L’escalfor de les flamarades del cremador d’heli reforcen la sensació d’aventura, l’experiència de volar sense motor i dependre de la voluntat del vent.

Ens agradaria creure que un moment tan especial com aquest ens pertany, però no estem sols. A mesura que ens allunyem de les valls, veiem clarament les cases de Göreme i els nuclis habitats. Al cel hi ha més globus que estrelles en una nit de cel ras i més tràfic que a l’autopista, fins i tot cal demanar preferència i vigilar que el globus de darrera no se’ns tiri al damunt. Som una flota immensa, un exèrcit de turistes i viatgers armats amb càmeres que disparem a tort i a dret per emportar-nos a casa un record de la màgia del moment.

Cappadocia balloons

Altres postals de paraules:

Jökulsárlón

Koru

Posted on 06/10/2012, in CATALÀ, Postals de paraules and tagged , , . Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. Increïble la foto amb tants de globus… Molt xulo!

  2. Molt bon article i molt professionals les fotos!
    I bonic nou logo! 😉

  3. Des del globus es veuen unes vistes impressionants…bona atalaia per fer fotos! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: