Món petit, una lliçó viatgera

Cartell Món petit30.000 km separen l’Albert del punt més allunyat de casa seva, l’East Cape de l’Illa Nord de Nova Zelanda. Però arribar-hi en avió no tindria cap al·licient per a ell, no seria una aventura. En canvi, sortir de casa amb només vint euros a la butxaca i arribar-hi fent autostop, sí que ho és.

L’Albert, amb només vint anys, és ja un viatger experimentat i, de fet, ha publicat dos llibres: “El món sobre rodes” on relata els viatges que ha fet per Europa i Àsia i “Sense fronteres” que convida a recórrer Sud-amèrica, Àfrica i Japó. El documental “Món petit” narra el seu darrer viatge des de Barcelona fins a Nova Zelanda, aquest cop acompanyat de la seva xicota Anna, però també un altre viatge més personal i profund, el de la seva vida.

Paral·lelament a les imatges i als moments que ell i l’Anna enregistren amb la càmera, l’espectador va descobrint la seva infantesa marcada per la malaltia i, mitjançant el testimoni de la família, en especial del seu pare, veu com l’Albert ha anat forjant el seu esperit viatger sense límits.

L’optimisme i la vitalitat de l’Albert s’encomanen a tothom que coneix pel camí. Sap guanyar-se la gent de tot arreu, sense que l’idioma sigui un obstacle. Al llarg del camí troba l’amabilitat dels autòctons, que molt hospitalàriament li faciliten transport, menjar i allotjament. A canvi de què? Els aporta valors tant importants com el coratge, l’esperit de lluita i superació, l’esperança i la il·lusió d’aconseguir allò que et proposes. Mentre que la majoria estem acostumats a veure una cadira de rodes com un impediment o un desavantatge, per a ell és tan natural com portar ulleres.

Aquest documental és tota una lliçó viatgera, perquè demostra que per fer grans viatges el més important és la il·lusió i la curiositat de veure món i conèixer persones d’altres indrets i que, de fet, amb poca cosa es pot arribar ben lluny. Però també és una lliçó d’actitud davant la vida i de com enfrontar-se a les situacions que es presenten amb un somriure. Tant si ets viatger com si no, no et deixarà indiferent.

Pàgina web de l’Albert Casals, amb informació sobre els seus llibres i viatges: http://www.albertcasals.cat/index.php

Posted on 19/03/2013, in CATALÀ, Reflexions. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: