#TravelTruc: Com anticipar-se al temps

Quants cops la pluja i els núvols t’han deixat sense les  vistes espectaculars que les fotos i les postals et prometien? Sovint pensem en el temps abans de triar la propera destinació o quan estem preparant la maleta, però quan ja estem viatjant el temps és molt variable i pot alterar els nostres plans. Diem “alterar” i no “espatllar” perquè avançar-se a la meteorologia i informar-se’n adequadament pot beneficiar i, en ocasions, millorar el nostre viatge.

Weather symbolsEt proposem una sèrie de recursos per conèixer les previsions del temps quan estàs de ruta i així anar adaptant el teu viatge al que més et convingui.

En l’era digital, el mòbil o el tablet s’estan convertint en una eina indispensable per a molts viatgers. Hi ha aplicacions meteorològiques per a dispositius mòbils com The Weather Channel i AccuWeather que et permetran estar al corrent de qualsevol canvi de temps. Totes dues són gratuïtes i a més d’informar-te de les temperatures i de la previsió per als dies següents, també podràs saber la visibilitat i l’hora de la sortida i de la posta del sol, perquè no perdis l’oportunitat de fer la foto somiada.

Una manera més analògica d’assabentar-te de les temperatures i conèixer l’actualitat del lloc que t’envolta és comprar el diari local o llegir-lo a la cafeteria. Aquí trobaràs la informació necessària, et sentiràs més integrat i pot ser una bona manera d’iniciar una conversa amb el cambrer o un client, cosa que de ben segur enriquirà la teva experiència viatgera.

Si ets dels qui els agrada preguntar, tenir informació de primera mà i recopilar mapes i fulletons, les oficines d’informació turística i els centres de visitants, sobretot de parcs naturals, són el teu lloc. Acostumen a tenir la previsió meteorològica molt al dia, n’hi ha que l’actualitzen a primera hora del matí, cap al migdia i a la tarda. També és una manera de parlar amb gent local coneixedora del lloc que estem explorant i ens podran indicar si els camins i les carreteres per on hem de passar estan obertes i són accessibles per a tot tipus de vehicle i vianant.  En llocs on la pluja és força habitual, fins i tot n’hi ha que tenen llistes d’activitats per a dies plujosos!

Això sí, recorda que les previsions són previsions, i que els satèl·lits, els homes del temps i fins i tot els pagesos no sempre l’encerten.

                   

Altres #TravelTrucs:

Mapes lingüístics

Vols multi-ruta

Posted on 15/02/2013, in CATALÀ, TravelTruc and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment